The Havas New Approach - cursus

Workshops en cursussen 

in

'The Havas New Approach'

Je speelt viool, altviool of cello met passie en veel inzet. Je droomt ervan dat wat je in je hoofd hoort, uit je instrument stroomt. Je oefent en oefent, maar hoe harder je werkt, hoe meer deze droom je lijkt te ontglippen. 

 Hoe groter je innerlijke wens om je op je instrument te uiten, hoe groter vaak de problemen die ontstaan: blessures, podiumangst, frustratie.

 De Havas New Approach is er om deze vicieuze cirkel te doorbreken. Het leert je:

  • met eenvoudige oefeningen je bewust te worden van de subtiele balans tussen jou en je instrument   

  • de belangrijkste oorzaken herkennen van technische, fysieke en mentale problemen bij het spelen en hoe je kunt voorkomen dat ze optreden

  • van muziek op papier een levendige voorstelling ontwikkelen en hoe je die voorstelling kunt verklanken op je instrument

  • Spelen met plezier en beleving

Kom meedoen en ervaar het zelf!

Wanneer en waar?

De eerstvolgende cursus van 6 lessen vindt plaats in:

Den Haag
Donderdag 8, 15, 22, 29 november en 6, 13 december
11.00u-13.15u

PRIJS:

Cursus €240,- inclusief btw voor 6 lessen.

LOCATIE:

Studio 
Liesbeth Bloemsaat      
Plein 19-C
2511 CS Den Haag


 

Aanmelden

Meld je aan via 'contact' op deze website, stuur een mail naar geriannew@gmail.com of bel Gerianne op 06-40347777

Reacties van deelnemers:

De workshop over de “new approach” heeft me een idee gegeven hoe de muziek los te laten, de techniek als hulpmiddel en niet als doel te beschouwen, fysiek te genieten van het instrument en werkelijk te durven spelen"

“Bij de verschillende oefeningen kwam voor mij steeds weer naar voren dat alles zacht, ontspannen en natuurlijk gaat. Ik kwam er achter dat een heleboel handelingen, bewegingen, zonder er heel veel over na te denken, al standaard in je lichaam aanwezig zijn”

“Er was/is veel “moeten” als ik mijn viool pak (ik moet het kunnen; het moet zuiver; oh help daar komen de snelle noten…). Tijdens de workshop voelde ik de ruimte om het genieten een centrale plek te geven. De totaal andere energie die ik daarbij voelde was een opluchting. Die energie is de reden waarom ik muziek wil maken.”

“De Havas New Approach was een openbaring voor me. Dank je wel, Gerianne, en dank je wel, Kató!”